Early bird offer: 15% discount on new arrivals with code NEWS15 >>

Hangmattas FAQ (eller Frequently Asked Questions)

- är en samling ofta ställda frågor och deras svar.

 

Vilka betalsätt kan jag välja emellan?

 

Vi tillhandahåller Klarna som vår betallösning. De erbjuder fakturabetalning 14 dagar,, delbetalning, direktbetalning via bank/Klarna samt kortbetalning. Vi samarbetar med Klarna Checkout för att erbjuda dig ett enkelt sätt att betala.

 

Hur betalar jag direkt med mitt kort?

 

Du väljer betalsätt i steg 4 i kassan. Där kan du välja mellan faktura, direktbetalning, kortbetalning eller dela upp. Du kan behöva trycka på "visa fler betalningssätt" för att alla alternativ ska synas.

Tryck på kortbetalning och fyll i dina kortuppgifter. Tryck sedan på slutför köp.

 

Hur får jag min faktura?

 

Din faktura skickas som e-post till dig i samband med att ordern skickas från oss. Observera att avsändaren är Klarna och titta även i skräpposten.

Det kan själv se och hantera dina fakturor och dess betalstatus på www.klarna.se genom att logga in. Inloggningssidan hittar du här.

 

Du kan även kontakta Klarna direkt när det gäller fakturafrågor, via telefon 08-120 120 10 eller via hemsidan: https://www.klarna.com/se/kundservice/.

 

Hur fungerar det med Klarna faktura?

 

Vid betalning via faktura överlåts fordran till Klarna AB. När du handlar mot faktura måste du ange ditt personnummer och vara registrerad i folkbokförings registret i Sverige samt är vara över 18 år. En mindre kreditupplysning görs men historiken visas inte för andra företag.

Paypal

Med Paypal kan du enkelt betala med ditt Paypal-konto. Hos Paypal kan du också välja att betala med kort om du inte redan har ett registrerat konto. Vi tar inga extra avgifter när du betalar med Paypal.

 

Hur fungerar era priser?

 

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen ser du det totala priset inklusive alla eventuella avgifter, moms och frakt.

 

Vad har ni för betalningsvillkor?

 

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Skickar du tillbaka en vara i god tid innan fakturan har utgått kommer du att få en ny faktura där värdet för den returnerade varan är avdragen. OBS! Om du inte fått en ny faktura innan den första förfallit måste du betala den. Du kommer då att få pengarna insatta på ditt konto.

 

Vad händer om jag är försenad med min betalning?

 

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. SEK 60:- exkl. moms, samt dröjsmålsränta med 2,12 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Vid betalning via faktura har du även möjlighet att betala via Klarna konto.

 

Hur gör jag en retur?

 

Om du av någon anledning vill returnera din vara går det alldeles utmärkt. Du har alltid 30 dagars öppet köp. Du står själv för returfrakten vid retur. Om du använder den bifogade returetiketten så debiterar vi 56 kr för frakten, detta sker i samband med återbetalningen av din retur.  Det är det smidigaste och billigaste sättet att returnera. Glöm inte att skicka med ditt ordernummer vid retur så vi kan hantera ditt ärende.

 

Notera att varan och även förpackningen i allt väsentligt måste vara i oförändrat skick. Varan måste vara oanvänd och ej skadad.

 

För att underlätta när du gör returer så kan du numera även pausa din faktura genom att logga in direkt på Klarnas hemsida. När vi behandlat din retur kommer Klarna återbetala dina pengar om du redan har betalt din faktura. Det är ditt ansvar som kund att pausa fakturan. Hangmatta tar inget ansvar för eventuella påminnelseavgifter.

 

Så fort vi mottagit och hanterat din retur kommer en bekräftelse på din retur att skickas via mejl. Om du inte får någon bekräftelse inom 2 veckor från och med att du skickade returen till oss ber vi dig att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

 

Om varan inte är i brukligt skick vid retur, kommer returen inte godkännas. Du kommer då debiteras för varan som vi inte kommer kunna sälja vidare.

 

Måste jag använda er returlapp vid retur?

 

Nej, du måste inte använda vår returlapp. Det är en tjänst för att underlätta processen för dig som kund. Vill du ordna returen på egen hand går det bra. Besök ditt lokala PostNord-ombud och skicka varan till:

 

Hangmatta - Norhult Sweden AB

Box 110 57

100 61 STOCKHOLM

 

Kan jag returnera varor från olika beställningar i samma paket?

 

Ja, det går bra att lägga varor från olika beställningar i ett och samma returpaket, á 56 kr. Lägg sedan med båda plocklistorna/ordernumren för båda ordrarna så vi vet vilka ordrar du returnerar, annars kan vi inte registrera dina returer rätt. Det måste framgå tydligt att du returnerar flera ordrar i samma paket!

 

När får jag min återbetalning?

 

Så fort du har mottagit en returbekräftelse till din mail så startar processen för din återbetalning. För att du ska bli återbetald behöver din retur blir godkänd. För att returen ska bli godkänd krävs det att alla produktlappar och taggar sitter kvar, den är i oförändrat skick och i sin originalförpackning. Har du gjort en retur, gå in på “mitt klarna” och pausa din faktura. Inloggningssidan hittar du här.  Då riskerar du inte att du får några påminnelser eller dylikt. Du kan också ringa till Klarnas kundtjänst om du har några frågor kring din faktura: 08-120 120 10

 

Kan jag ändra leveransadressen?

 

Vi packar och skickar ut alla beställningar snabbt, så vill du ändra adress måste du kontakta oss på en gång. Du kan ändra adress på din beställning så länge vi inte hunnit skicka den. Skriv ett mail till [email protected] så hjälper vi dig så fort vi kan!

 

Kan jag byta?

 

Byte kan ske till samma värde eller billigare som din retur. Är varan billigare återbetalas mellanskillnaden till ditt bankkonto. Är varan dyrare godkänns inte bytet pga kundsäkerhet. Vid byte gäller gratis frakt. Observerat att detta gäller endast vid användning av den medskickade returetiketten. Vid byte skickas den nya varan fraktfritt tillbaka till er när vi mottagit din retur, inte innan dess.

Notera att varan och även förpackningen i allt väsentligt måste vara i oförändrat skick. Varan måste vara oanvänd, ren och ej skadad.

 

Hur gör jag en reklamation?

 

Vi har en noggrann kvalitetskontroll av varje plagg. Trots det kan enstaka plagg uppvisa fel.  Om du vill reklamera ett plagg efter 30 dagars returrätt ber vi dig kontakta kundtjänst. Vi hanterar varje ärende individuellt.

Inom sex månader efter köp har du rätt att reklamera en produkt med tillverknings- och/eller materialfel.

Om produkten inte har hanterats varsamt, om tvättrådet inte har beaktats eller fel har uppstått på grund av överdriven användning/överdrivet slitage, har du inte rätt att reklamera produkten.

 

För att reklamera en vara:

 

1. Mejla till [email protected] med ditt ordernummer

 

2. Förklara kort hur felet/defekten har uppstått.

 

3. Bifoga fyra till fem bilder som kompletterar din skriftliga utsaga. Defekten måste vara väl synlig på åtminstone en av bilderna. Se till att produkten fotas både fram- och bakifrån.

 

4. Vi ser över ditt ärende så fort som möjligt och kontaktar dig inom några dagar.

Vi följer Konsument köplagen och vill du läsa mer om vilka regler som gäller, besök www.konsumentverket.se. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

 

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket från ombudet?

 

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr). Vi tar för detta ut en hanteringsavgift på upp till 200 kronor beroende på paketets vikt och storlek.

 

Vilka leveranssätt har ni?

 

Vi skickar alla leveranser med Postnord (före detta Posten AB). Vi använder oss av PostNords tjänster Varubrev och MyPack.

 

Hur lång tid tar det innan jag får mitt paket?

 

Vi siktar på att ni ska få era paket levererade mellan 1-3 dagar. Med reservation för röda dagar och helger. Vi skickar de flesta paketen som varubrev, vi använder även PostNords tjänst MyPack för större paket. De levereras till ditt lokala postombud.

 

Det har gått en vecka sedan jag beställde mitt paket?

 

Då borde det helt klart vara på väg! Kontakta vår kundtjänst: [email protected] så hjälper vi dig så fort vi kan!

 

Rabattkod/Presentkort

 

Vid utskick av presenkort eller rabattkod från Hangmatta.com så går endast köpet att genomföra om summan överstiger 0 kr. Annars makuleras fakturan automatiskt. Däremot går det bra om du själv har köpt presentkortet eller fått det i present eftersom det då inte är en gåva från Hangmatta.  Det går inte att kombinera flera presentkort och erbjudanden samtidigt. Vid problem rekommenderar vi dig att ta kontakt med vår kundtjänst [email protected]. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och korrigeringar.

 

Har ni någon fysisk butik?

 

Ja men det har vi! Ni hittar oss på Södermannagatan 49, 11640 Stockholm.

 

Butikens öppettider:

Måndag-Fredag    10.00-17.00

 

Åker ni långt för att besöka oss, ring gärna innan så att vi inte är på lunch eller dylikt! <3

 

Telefonnummer:    08 - 22 23 39

 

Följ oss gärna butiken på Instagram: Hangmatta_butik eller på Facebook: Hangmatta Butik för mer uppdateringar om vad som händer.

 

Hur kontaktar jag kundtjänst?

 

Du mailar till vår kundtjänst med frågor som du inte kan få svar på här. Mailadressen är:  [email protected]

 

Du kan också ringa till oss: 08 - 22 23 39

 

Våra telefontider är vardagar: 10.00-12.00 13.00-17.00

Helger och röda dagar: Stängt

 

Vi reserverar oss för att avvikelser med tiderna kan förekomma samt att vi inte alltid kan svara pga. folk i butiken alt. hög belastning. Vi ber er då maila oss ditt ärende så återkopplar vi så snabbt vi kan.

 

Jag har mailat kundtjänst men inte fått svar?

 

Vi försöker svara er så fort vi bara kan. Har du inte fått svar på 48h (med reservation för helg och röda dagar) kontakta oss igen! Vid icke brådskande ärenden kan ledtiden vara lite längre. Men vår förhoppning är att svara dig så fort vi bara kan.

 

Jag ringde men ingen svarade?

 

Vi försöker att vara så tillgängliga som möjligt. Ibland hinner vi inte svara. Vi rekommenderar dig då att maila till vår kundtjänst: [email protected] och be om att bli uppringd. Beskriv gärna ärendet kortfattat.

 

Våra telefontider är vardagar: 10.00-12.00 13.00-17.00

Helger och röda dagar: Stängt

 

Jag vill bli återförsäljare, går det?

 

Vi blir mer än glada över att du vill vara återförsäljare till oss! :)

 

För information kring återförsäljare anmäl ditt intresse [email protected] så hör vi av oss så snart vi kan!

 

Jag vill bli er ambassadör, hur gör jag då?

 

Men va kul att du vill bli vår ambassadör! Om du tror att du är rätt person att sprida oss och vårt varumärke vidare så tycker vi helt enkelt att du ska kontakta oss. Skicka ett mail till [email protected], berätta gärna om dig själv, om vilka sociala medier du är aktiv inom, om du har en blogg (hur många unika läsare) instagram (hur många följare) osv.

 

Sedan återkopplar vi till dig så fort vi kan :)

 

Jag vill samarbeta med er, hur gör jag då?

 

Det låter superspännande, vi hittar gärna nya och roliga samarbeten. Beskriv gärna vad ni har för tankar och idéer och maila oss på [email protected] så återkommer vi så snabbt vi kan!

Englishen
SEK

The product has been added to your cart

To CheckoutContinue shopping